tiistai 30. marraskuuta 2010

Mollamaija


Tyttären yksivuotis synttärit lähestyvät.
Ja jokaisella pienellä tytöllähän täytyy olla oma mollamaija :).
Tässäpä minun versioni nukesta.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Valkaistu leivinuuni -nurkkaus


...Kun seinät sain maalattua, näytti tämä nurkkaus yksinkertaisesti karmealta :/. Puuhellaa emme edes paljon käytä, tuo niin paljon savua. Olisihan se näin pakkasilla ihanaa pitää tulta hellassa, ja toivottavasti joskus saamme sen vielä pelikuntoon.
Eli..

..ei kun maalipensseli taas heilumaan :)
Pari päikkäriaikaa meni maalatessa, ja lopputulos oli mieleiseni. Jotain kranssia vois kyllä vielä leivinuunin päälle suunnitella, mutta siihen ei nyt aika piisaa.lauantai 20. marraskuuta 2010

Elämää remontin keskellä


Meidän pikkuinen ramonttiapulainen :) Peppiinan mielestä on niin mukavaa, kun ympärillä tapahtuu. Ja ne isin työkalut, ne sitten olisi mielenkiintoisia. Isi ja äiti vaan aina nostaa ne liian korkealle :/.
Työhuoneeseen pöytää kaipailen edelleen. Pitäisi jo päästä ompelemaan pari söpöä hametta ja mekkoa kullanmurulle.


Meidän keittiöramontti levittäytyi sitten olkkariin ja eteiseenkin.. Seinät maalattiin eilen, tikkurilan maalilla "myytti". Väri on todellisuudessa tummempi, kuin mitä kuvassa näyttää. Minä olisin maalannut tumman lautakaton valkoiseksi, mutta se jäi ainakin toistaiseksi.
Valtteri suunnittelee mitä lukisi pikkusiskolle iltasaduksi :)


...Ja kun remontoinnista on kyse, niin näytetään nyt sitten vähän karumpi kuva keittiöstä.
Tässä on meidän liesituuletin...tai oli...toivottavasti taas joskus on..siis uusi sellainen :/
Revittiin jo yksi kaapeista ja tuuletin pois, jotta saisi maalaukset tehtyä. Uusia kaappeja odotellessa...


...Oikein rauhallista viikonloppua...

maanantai 15. marraskuuta 2010

...Kaikki on vinksin vonksin...

"Hyvin" nukutun yön jälkeen (tyttö ei herättänyt kuin sen sata kertaa) pirtsakkana päivittelemään blogia..
Keittiöremontti on edistynyt sen verran, että kaikki on sekaisin... Pienten lasten kanssahan tämä on oivallinen tilanne :) On paljon kaikkea mielenkiintoista lattialla, ja kaikkea täytyy maistaa.. No, onkan se itse remonttikin edistynyt. Panelit on seinässä, niinkuin näkyy, ja maalia siellä täällä. Minähän ostin ensin vaalean siniharmaan maalin, mutta seinään sen saatuani aloin pähkäilemään, kuinka se nyt sitten käykään yhteen tummien työtasojen kanssa? Ja eihän se mielestäni oikein käy, joten paluu rautakauppaan osa 2, ja uusi maali tiskiin. Tälläkertaa telailin
sitten kerman sävyä, ja se näyttäisi olevan hyvä
valinta. Seinät nyt on sitten osaksi maalattu.
Tässä odotellaan kello kymmentä, ja tytön
päikkäriaikaa. Sitten maalauspuuhat jatkuu.
Isäntä on aloitellut kattolevyjen asennusta.
Liima vain loppui kesken, joten paluu rautakauppaan osa 3 tiedossa. Samalla kyydillä
pääsee poika eskariin. Työhuoneeni osalta ei uutta.. Pöytä täytyisi raahata vanhanpuolen vintiltä, jotta pääsisin ompelemaan. Isännän sisko toikin jo mekon pienennettäväksi. Tytölle täytyisi mollamaija ommella pukin konttiin, ja uusia kestovaippakankaita kolahtaa postilaatikkoon lähiaikoina. Eipä puuhailut pääse loppumaan :)

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kissahuoneesta askartelu/kodinhoitohuoneeksi

Rojekti on alkanut. Tämä huone oli vuosikausia kissojen ja Jope-koiran oleskelutilana. Nyt päätin häätää elikot ahtaammalle, pienempään huoneeseen, ja ottaa maalipöntöt esiin. Ensin valkoista kattoon, sitten seiniin. Seinät oli ennen ihan lakattua panelia. On muuten joskus aikoinaan tämä tila ollut autotallina..
Huone valkaistui päivässä ihan uudenlaiseksi. Tosin valkaistui maalarin tamineetkin astetta (tai paria..)vaaleammiksi.. Yksi seinistä on karu tiiliseinä. Olisihan tämän voinut jättää näinkin, mutta liian kolkolta minusta tuntui. Isäntä sitten laittoi sisustuslevyt tähän, vaaleat tietenkin..
Lattian sain maalattua eilen. Värinä siniharmaa. Vielä kaipaa huone uudet ovet kaappeihin sekä vähän avohyllyjä kangaspaljoudelle sun muulle. Ja pöytä.. Suunnittelin massiivipuutasoja pyykkikoneen, kuivausrummun ja kaappien päälle, sekä samaa tasoa koko seinän mittaiseksi työpöydäksi. Täytyy kysellä huomenna keittiöedustajalta hintoja.. Palailen astialle tuonnempana, kun on saatu paikkoja siivoiltua.. :)